Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Zbog tehničkih problema obustavit će rad

Zaustavljanje rada nuklearke Krško planira se ''u idućim tjednima'' te napominju kako će javnost o danu kada će biti isključena biti pravovremeno obaviještena
04. lipnja 2015. u 12:52 0 komentara 3 prikaza
Nova nuklearna elektrana trebala bi se izgraditi u sklopu kompleksa sadašnje nuklearke u Krškom
Foto: import

Zbog tehničkih problema na sustavu za temperaturu vode Nuklearna elektrana Krško bit će zaustavljena na kraće vrijeme, objavili su iz NE Krško. Zaustavljanje rada NE Krško planira se ''u idućim tjednima'' te napominju kako će javnost o danu kada će biti isključena biti pravovremeno obaviještena. - Preventivno zaustavljanje potrebno je da se zamijene elementi u sustavu za mjerenje temperature sredstva za hlađenje reaktora, kako bi se osigurala dugoročna stabilnost rada. Sustav mjerenja temperature vode za hlađenje reaktora koji je sastavljen od 16 detektora zadnji je put temeljito pregledan 2013. kada je sustav i moderniziran. Planirano zaustavljanje nuklearke Krško dio je dobro promišljenog pristupa kojim se u svakom trenutku osigurava visoka sigurnost rada, a tehničke teškoće koje se povremeno pojavljuju ni u čemu ne utječu na sigurnost rada nuklearke Krško čije je djelovanje sigurno i stabilno, unutar svih standarda predviđenih za njen rad - priopćili su. Nuklearka od 17. svibnja radi u punom pogonu nakon što je na njoj obavljen godišnji remont. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.