Prazno nebo nad Parizom

Zbog štrajka francuskih kontrolora leta otakazane stotine letova

kontrola leta
08.04.2015.
u 13:21

Stotine letova otkazano je zbog štrajka francuskih kontrolora leta, koji je sazvao sindikat SNCTA za danas i sutra zbog spora oko uvjeta rada

Uprava za civilnu avijaciju (DGAC) zatražila je od zrakoplovnih prijevoznika da danas smanje broj letova prema i iz Francuske za 40 posto, a očekuje se da će najgore biti pogođeni zrakoplovi na dugim letovima. "Poremećaj se očekuje u cijeloj zemlji", saopštio je DGAC. Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair saopštila je kako je morala otkazati više od 250 letova, ali i da očekuje kako će taj broj vjerojatno biti veći, prenosi danas BBC. "Iskreno se ispričavamo svim putnicima koji su pogođeni ovim neopravdanim štrajkom i pozivamo Francusku i EU da poduzmu odgovarajuće mjere i spriječe daljnje poremećaje", navodi se u priopćenju kompanije Ryanair. U priopćenju se također ističe kako nije fer što tisuće europskih putnika mora mijenjati svoje putne planove zbog sebičnih poteza šačice francuskih kontrolora leta. Glavni sindikat kontrolora leta SNCTA pozvao je na obustavu rada od 8. do 9. travnja, kao i od 16. do 18. travnja, te od 29. travnja do 2. svibnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?