OD danas

Zbog rata u Izraelu hodočastite virtualno Svetom zemljom

getsemanski vrt
Pixabay
03.12.2023.
u 09:43

Zbog ratnih sukoba u Izraelu i otkazivanja hodočašća po Svetoj zemlji, Turističko središte Magdala, smješteno u biblijskoj gradu Magdali na obali Galilejskog mora, od danas, prve adventske nedjelje, najavilo je virtualno hodočašće po svetim mjestima, zbog spriječenosti hodočasnika da osobno posjete Svetu zemlju u adventsko i božićno vrijeme.

„Zvijezda čudesnog adventskog hodočašća mira“ započinje ove nedjelje, 3. prosinca, i nastavit će se tijekom cijele adventske sezone, objavila je Catholic News Agency (CNA), najavljujući kako će svake nedjelje biti objavljen video sa svetog mjesta i razmatrat će se „o njegovom biblijskom značenju te uključivati svakodnevna promišljanja“.

Sveta mjesta na virtualnom hodočašću uključivat će Magdalu, rodni grad Marije Magdalene, zatim Nazaret, Ein Karem, mjesto pohođenja i rođenja Ivana Krstitelja, Bat Sahour, kao i Betlehem, Isusovo rodno mjesto.

Kathleen Nichols, direktorica Magdalinog engleskog medijskog tima koja vodi osobna i virtualna hodočašća, rekla je u intervjuu za CNA da je virtualno hodočašće "inspirirano sukobom ovdje u Svetoj zemlji". Nichols i njezin mali tim otišli su na palestinske teritorije snimati na sada praznim mjestima povezanim s Kristovim rođenjem i nadaju se da virtualni hodočasnici mogu ispuniti ta mjesta molitvama za mir iz cijelog svijeta.

"Ljudi ne mogu doći osobno i svi žele pomoći moleći se za mir. Tako sam htio ispuniti sveta mjesta mirom", rekla je za CNA, dodajući kako se to posebno odnosi na rodno mjesto Krista „kralja mira“.

Dok hodočasnici otkazuju planirana putovanja u Svetu zemlju, Nichols se nada da će virtualno hodočašće pomoći sudionicima da "u potpunosti shvate što je pravi mir susretom s Knezom mira" i da će "biti ohrabreni da se uskoro vrate u Svetu zemlju nakon što se sukob riješi". Virtualno hodočastiti Svetom zemljom od danas možete na poveznici: Magdala – Crossroads of Jewish & Christian History

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije