Oluja i kiša

Zbog nevremena u Emiratima zatvorene škole i poremećen zračni promet

emirati
09.03.2016.
u 19:32

Takvo nevrijeme je vrlo rijetko u Emiratima. Oko 240 milimetara kiše je palo u blizini Al-Aina dok je godišnji prosjek 78 milimetara u zemlji

Ujedinjene Arapske Emirate, pustinjsku zemlju Perzijskog zaliva, zahvatile su poplave i dovele do zatvaranja škola u Bursi, kao i poremećaja zračnog prometa. Škole će biti zatvorene do četvrtka, meteorološke službe predviđaju nastavak oluja i neuobičajenih kiša, priopćilo je ministarstvo obrazovanja.

Takvo nevrijeme je vrlo rijetko u Emiratima. Oko 240 milimetara kiše je palo u blizini Al-Aina dok je godišnji prosjek 78 milimetara u zemlji, ili više od 15 puta manje nego u Velikoj Britaniji, prema meteorološkim službama.

Slike na socijalnim mrežama su prikazale iščupana stabla, oštećene parkinge i automobile, do pola u vodi na poplavljenim cestama u Abu Dabiju.

Međunarodna zračna luka u Abu Dabiju je otkazala sve letove prije nego što je početkom poslijepodneva najavio njihov nastavak, dok je zračna luka u Dubaiju zabilježila kašnjenja. 

Berza u Abu Dabiju je otkazala seanse u srijedu, kao i transakcije u tijeku dana, objasnivši da se brojni brokeri nisu mogli vratiti na svoja mjesta. Policija iz Dubaija je priopćila da je izbrojala više od 250 prometnih nesreća, izazvanih kišom, samo u srijedu ujutro.

“Ovo nisu London ni Dablin, već Dubai danas”, napisao je na tweeteru stanovnik Andrea Colonnelli, postavivši video automobila usred poplavljene ulice. Drugi video je prikazao čovjeka kako vesla u kajaku usred jedne četvrti u Dubaiju, objavila je novinska agencija AFP. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije