psihijatar:

'Zbog izbjegličke krize Angela Merkel je pred slomom živaca'

Angela Merkel
Reuters/PIXSELL
29.01.2016.
u 12:10

Hans-Joachim Maaz, ugledni njemački psihijatar, tvrdi da je njemačka kancelarkaAngela Merkel narcisoidna, piše Daily Mail.

- Njezino odbijanje da obuzda migrante možda su dokaz mentalnog sloma - smatra Maaz. 

Kancelarka Merkel, kaže Maaz toliko odbija priznati da je bila u krivu oko izbjegličke krize da je "izgubila doticaj sa stvarnošću". Maaz kancelarku Merkel opisuje kao osobu koja želi ugoditi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje jer je njezino samopoštovanje jako nisko. 

- Osobe koje streme tome da budu najbolje se hrane uspjehom i pohvalama i bore se s tim da prihvate kritiku - kaže Maaz koji u tome vidi i Angelu Merkel. Misli da je njezina odluka da otvori granice bila čisto emocionalna te da je pohvala koje je dobila da je postupila humano dalje "hranila" njezin narcizam. 

- Baš zato sad ne može priznati da je njezina humanitarna gesta bila kriva - kaže Maaz. 

Ako Merkel tako nastavi, smatra Maaz prijeti joj psihički slom. 

U Njemačku je prošle godine ušlo više od milijun izbjeglica. to je izazvalo bijes neofašista koji sve češće napadaju migrante. Napadi su se pojačali nakon novogodišnje noći u kojoj su izbjeglice u brojnim njemačkim gradovi napadali žene.Cijela situacija uzdrmala je Merkel. 

Popularnost joj je počela padati, a i neki njezini kolege se ne slažu s njezinom politikom prema izbjeglicama. U ožujku su u Njemačkoj lokalni izbori i tada će se vidjeti kolika je snaga Angele Merkel. Neki analitičari misle da bi Merkel, ako rezultati budu loši za njezinu Uniju, trebala odstupiti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije