Milatović razgovarao s 18 političkih subjekata

Završile konzultacije oko izbora mandatara crnogorske vlade, odluka sutra

Jakov Milatović
MARKO DJURICA/REUTERS
09.08.2023.
u 20:27

Najavljeno je da će se predsjednik Crne Gore obratiti predstavnicima medija u četvrta u 12 sati u svojoj rezidenciji na Cetinju.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završio je formalne konzultacije oko izbora mandatara za formiranje nove vlade te države, a odluka tko će dobiti mandat očekuje se u četvrtak.

"Tijekom formalnih konzultacija u manje od dva tjedna, predsjednik Milatović razgovarao je s predstavnicima 18 političkih subjekata zastupljenih u Parlamentu Crne Gore na teme prioriteta, strukture, modela i podrške formiranju nove Vlade", istaknuli su iz Milatovićevog ureda.

Najavljeno je da će se predsjednik Crne Gore obratiti predstavnicima medija u četvrta u 12 sati u svojoj rezidenciji na Cetinju.

Na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održanim u lipnju najviše mandata osvojila je lista Pokreta Europa sad (PES) – 24. Čelnik tog pokreta Milojko Spajić nakon razgovora s Milatovićem izjavio je kako ima potporu 41 zastupnika koliko je potrebno za formiranje vlade.

Nakon PES-a najviše zastupnika (21) u parlamentu ima Koalicija „Zajedno“, okupljena oko Demokratske partije socijalista nekadašnjeg neprikosnovenog vladara Crne Gore Mila Đukanovića.

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ ima 13, lista Hrabro 11, Bošnjačka stranka 6, koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa te Albanski forum imaju po 2 zastupnika, a s jednim mandatom u crnogorskom parlamentu zastupljeni su i Hrvatska građanska inicijativa te Albanski savez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije