Na Bajakovu najveća zapljena droge u 10 godina

Zaustavljeni s heroinom vrijednim 42 milijuna kuna

bajakovo
07.04.2015.
u 14:56

Na graničnom prijelazu Bajakovo u ponedjeljak su carinici zaustavili VW Caddy njemačkih registarskih oznaka u kojemu su se nalazili jedan turski i jedan njemački državljanin. 
Jedan od carinika uočio je da je dno automobila duplo te su kombi maknuli sa strane i zatražili od suca istrage nalog za pregled vozila.  U Caddyju su pronašli više od 140 kilograma heroina, raspoređenih u 261 paket, koji bi na ulici dosegao cijenu od 42 milijuna kuna! Kako su objavili iz Područnog carinskog ureda u Osijeku, radi se o najvećoj zapljeni droge na Bajakovu u posljednjih deset godina. Drogu su u Hrvatsku pokušali prokrijumčariti 46-godišnji turski i 26-godišnji njemački državljanin, rečeno je na konferenciji za novinare u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi. Po riječima pročelnika Carinarnice u Osijeku Davora Petovića, droga je bila skrivena u prepravljenom podvozju osobnog automobila volskwagena candy kojim je upravljao 46-godišnji turski državljanin, uz kojeg je bio 26-godišnji suvozač, njemački državljanin turskog podrijetla.Rekao je kako je na graničnome prijelazu djelatnicima Carine vozilo bilo sumnjivo jer je, s obzirom na to da su se u njemu bile samo dvije osobe, "malo više ležalo na kotačima". "Droga je pronađena u prepravljenom podvozju, raspoređena u 261 paketiću u kojima je bilo ukupno 140 kilograma i 729 grama heroina", rekao je Petović, dodajući kako se procjenjuje da je tržišna vrijednost zaplijenjene droge veća od 42 milijuna kuna. Obnašatelj dužnosti načelnika vukovarsko-srijemske policije Miroslav Puž zahvalio je policiji i djelatnicima Carine što su spriječili krijumčarenje tako velike količine droge kroz Hrvatsku, koja je, kako se moglo čuti, najvjerojatnije bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije