RAZORAN POTRES

Zarobljeni spas traže na društvenim mrežama: 'Ispod ruševina sam, čekam pomoć'

potres u Turskoj
SERTAC KAYAR/REUTERS
06.02.2023.
u 17:29

Od jutra traju operacije spašavanja građana iz ruševina u više turskih i sirijskih gradova, no unatoč naporima hitnih službi, brojni još čekaju spas

Potres magnitude 7,8 po Richterovoj ljestvici u 4.17 ujutro po lokalnom vremenu zatresao je područje Turske i Sirije. Epicentar je bio na dubini od oko 17,5 kilometara u blizini turskog grada Gaziantepa, u kojem živi oko dva milijuna ljudi, bilježi EMSC. Nakon njega uslijedili su brojni naknadni potresi, uključujući potres magnitude 7,7 u istoj regiji.

Spašavanje građana iz ruševina neprestano traje od jutra u obje pogođene zemlje. Broj preminulih se popeo na više od 2300, a broj ozlijeđenih približava se 10.000, piše Guardian.

Neki su, zarobljeni pod kućama i stambenim zgradama, počeli na društvenim mrežama dijeliti svoju lokaciju i moliti da se pošalje pomoć. 

 

"Ispod ruševina sam. Čekam pomoć" napisala je jedna žena. "Adıyaman Besni Royal svadbena dvorana Nur stan hitna pomoć!!!!" piše druga.

Osim vapaja za pomoći, na društvenim se mrežama dijele i poruke ljudi koji su na sigurnim, no ne i mnogo boljim uvjetima. Pišu da su ih vlasti pozvale da izađu na ulice, koje su u nekim gradovima hladne i prekrivene snijegom, te pričekaju daljnje upute koje, prema natpisima građana na društvenim mrežama, ne dolaze. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?