RUSKI PREDSJEDNIK

Zapadni obavještajci tvrde da su iz Kremlja dobili uvjerljive podatke: "Znamo što se događa Putinu"

13.03.2022.
u 14:12

Vladimir Putin (69) pati od mentalnog poremećaja uzrokovanog demencijom, Parkinsonovom bolešću ili napadima bijesa koji su rezultat liječenja raka steroidima, tvrde zapadni obavještajni krugovi, a na koje se pod egidom ‘ekskluzivno‘ u nedjelju poziva britanski Daily Mail

Navodeći izvore bliske Kremlju, viši dužnosnici obavještajne zajednice Five Eyes - koju čine Australija, Kanada, Novi Zeland, Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD - vjeruju da postoji psihološko objašnjenje za Putinovu invaziju Ukrajine što je potez koji je naišao na osudu svjetske javnosti.

Obavještajna zajednica tvrdi da je u posjedu sve većeg broja izvještaja o Putinovom "sve nestabilnijem ponašanju u kombinaciji s podbuhlim izgledom i apsurdnim distanciranjem" na kojem inzistira prilikom primanja posjetitelja u Kremlju.

Osoba iz obavještajnih krugova tvrdi: "Iz različitih smo izvora dobili podatke koji daju potpuniju sliku o stanju Putinove psihe. U posljednjih pet godina zamjetne su značajne promjene u načinu na koji donosi odluke. Oni oko njega također mogu vidjeti i značajne promjene u uvjerljivosti i jasnoći onoga što govori i u tome kako vidi svijet oko sebe.

Izvor kaže da njegovu nesposobnost da razmišlja jasno, pojačava nedostatak 'negativnog feedbacka', jer ruski vođa jednostavno 'ne dobiva sve podatke o neuspješnim elementima' invazije u Ukrajini.

Izvještaji govore da je Putin u kućni pritvor stavio šefa odjela za vanjske poslove ruske obavještajne agencije FSB Sergeja Besedu i njegovog zamjenika Anatolija Boljuka te ih krivi za obavještajne propuste čiji je rezultat serija podbačaja u Ukrajini.

Obavještajni podaci koje su prenijeli britanski političari više razine, sugeriraju da je Putin u posljednje vrijeme doživio prilično psihološko propadanje uzrokovano fiziološkim faktorima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije