Violeta Bulc

Zapadni Balkan je regija s ogromnim neiskorištenim potencijalom

Violeta Bulc
04.07.2016.
u 14:35

Svaki napredak koji ostvarimo približava naše zapadnobalkanske partnere njihovoj europskoj budućnosti i osnažuje ključne europske vrijednosti i ciljeve - globalnu povezanost, jedinstveno tržište i mir - zaključila je Bulc

Zapadni Balkan je strateška regija s ogromnim neiskorištenim potencijalom. Održiva, efikasna, integrirana transportna mreža može djelovati kao pokretač za bližu suradnju u okviru regije i s Europskom unijom, napisala je u svom tekstu za portal European Western Balkans europska komesarka za transport Violeta Bulc.

- Ostvarili smo veliki uspjeh u protekle dvije godine. Berlinski proces i agenda povezivanja unijeli su novu dinamiku u suradnju u regiji. Godine 2015. ostvarili smo ključno dostignuće proširenjem „osnovne“ TEN-T mreže na Zapadni Balkan. Jako sam ponosna zbog tog napretka - navela je ona.

Po njenim riječima, značaj povezivanja je dvostruk. S jedne strane, to znači fokusiranje investicija na izgradnju i povezivanje prijevoza i energetske infrastrukture kako bi se osnažila kičma konkurentnosti navedenih država.

- Ali, istovremeno, ovaj napredak je mnogo više od čiste infrastrukture i projekata. To je platforma koja potiče suradnju, dijalog i zajedničko stvaranje u cilju pokretanja regije. Svaki napredak koji ostvarimo približava naše zapadnobalkanske partnere njihovoj europskoj budućnosti i osnažuje ključne europske vrijednosti i ciljeve - globalnu povezanost, jedinstveno tržište i mir - zaključila je Bulc.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?