More knjiga

Zagreb pretvorio park u veliku čitaonicu nalik plaži

Foto: Anadolija
1/3
07.07.2019.
u 14:39

Petu godinu zaredom zagrebački centralni park Zrinjevac pretvoren je u veliku čitaonicu nalik plaži u sklopu događaja “More knjiga” kojim se nastoji približiti knjige i čitanje uz bijeg u hladovinu od ljetnih vrućina.

Travnjak parka Zrinjevac oko fontane i ove godine je od 1. do 14. srpnja pretvoren u veliku čitaonicu u kojoj se s obližnjih šankova moguće poslužiti i osvježavajućim koktelima i napitcima, javlja Anadolija.

Foto: Anadolija

Riječ je o projektu izdavačke kuće “Lumen” nazvanom “More knjiga” gdje je moguće zavaliti se u hladovini okolnih topola ili dizajnerski izrađenih bijelih sjenila koji podsjećaju na bijele leteće meduze, uz šum zrinjevačke fontane. 

Umjetnička direktorica izdavačke kuće “Lumen” i autorica ove ideje Ana Marija Žužul kazala je kako je cilj svima koji prolaze gradskim centrom, bez obzira je li riječ o turistima ili Zagrepčanima, približiti knjigu i čitanje uz osjećaj da se nalaze na moru. 

Foto: Anadolija

Posjetiteljima je na raspolaganju oko 300 naslova na hrvatskom i engleskom jeziku koje je tijekom dva tjedna, koliko ovo događanje traje, moguće kupiti po sniženim cijenama, ali posudba knjiga za sve posjetitelje je besplatna. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?