lijerčenje

WHO isporučio 1,2 milijuna doza antibiotika za borbu protiv kuge na Madagaskaru

09.10.2017.
u 11:25

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je isporučila gotovo 1,2 milijuna doza antibiotika i odobrila 1,5 milijun američkih dolara hitnih sredstava za borbu protiv kuge na Madagaskaru, priopćeno je iz ove organizacije.

- Kuga se može izliječiti ako se otkrije na vrijeme. Naši timovi rade kako bi osigurali da svi koji su izloženi riziku imaju pristup zaštiti i liječenju - kazala je Charlotte Ndiaye, predstavnica WHO-a na Madagaskaru.

WHO je prošli tjedan isporučio 1.190.000 doza antibiotika ministarstvu zdravlja i njihovim partnerima, te se sljedećih dana očekuje dodatna zaliha 244.000 doza.

Različite vrste lijekova će biti korištene za liječenje i prevenciju. Ima ih dovoljno za liječenje do 5.000 pacijenata i zaštitu do 100.000 ljudi koji su u opasnosti od bolesti.

Većina od 231 slučajeva oboljenja i 33 smrtna slučaja prijavljenih od kolovoza povezuje se s plućnom kugom, opasnijim oblikom ove bolesti koja pogađa pluća i prenosi se kašljem.

WHO je hitno odobrio 1,5 milijuna dolara svojih hitnih sredstava kako bi se toj zemlji pružila hitna podrška dok veća financijska sredstva ne budu dostupna.

WHO traži 5,5 milijuna američkih dolara radi efikasnog odgovora na zarazu i spašavanja života.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije