ŠEŠELJEV INCIDENT

Vučić: Sve što se danas dogodilo bilo je štetno za Srbiju

Wolfgang Kumm/dpa/DPA/PIXSELL
18.04.2018.
u 20:57

"Kao predsjednik osuđujem svaku vrstu nasilja i prijetnji, gaženje zastave bilo koje zemlje"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je sve što se danas dogodilo bilo je štetno za Srbiju. 

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem napustilo je Srbiju nakon incidenta Vojislava Šešelja u Skupštini. - Kao predsjednik osuđujem svaku vrstu nasilja i prijetnji, gaženje zastave bilo koje zemlje. Ovo je vrlo loša poruka koju šaljemo - rekao je Vučić, prenosi Blic.

Jandroković i Milorad Pupovac, koji je također bio u izaslanstvu, dali su izjave na izvanrednoj konferenciji za medije u Saboru nakon povratka u Zagreb.

- Na samom izlasku iz Skupštine dogodio se taj incident. U prvom trenutku nismo znali što se dogodilo izvan samog ulaza u Skupštinu. U dijelu koji nam je bio vidljiv čuli smo Šešelja kako nam dobacuje na vrlo uvredljiv način. On je tada otišao, tijekom programa dobili smo informaciju da je nasrnuo na hrvatsku zastavu koja se nalazila na postolju, da ju je uzeo, gazio - rekao je Jandroković.

- Treba ostati hladne glave i nastojati učiniti sve da ne budemo taoci ljudi poput ovih koji gaze nacionalne simbole države - rekao je Pupovac. Incident su osudili premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednica Skupštine Maja Gojković, kao i niz hrvatskih političara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije