beograd

Vučić: Srbija će još mnogo ulagati u poboljšanje odnosa Srba i Bošnjaka

 Aleksandar Vucic
11.07.2016.
u 21:43

Srbija će nastaviti ulagati mnogo napora u poboljšanje odnosa Srba i Bošnjaka, jer je za nas stabilnost BiH i cijele regije od ključnog značaja, poručio je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.
                
"Pred nama je teško razdoblje vezano za godišnjicu Oluje, jer Hrvati slave, a Srbi žale ... To se nije promijenilo i neće u desetljećima pred nama, ali mislim da se može promijeniti odnos prema budućnosti", istaknuo je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare s pomoćnicom državnog tajnika SAD Victoriom Nuland, prenosi Tanjug.
                
Rekao je da s njom nije posebno razgovarao o godišnjici zločina u Srebrenici te akciji "Oluja", a da jedino što može reći u ime Srbije jeste da će i dalje nastaviti ulagati mnogo u regionalnu stabilnost, te dodao da su u tom smislu razgovori s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović od velikog značaja za oba naroda.

"Vjerujem da ćemo te razgovore nastaviti, jer je to važno za stabilnost", istaknuo je Vučić. Dodao je i da je Srbija danas poštovala odluku Bošnjaka da nitko od njezinih dužnosnika nije dobrodošao u Srebrenici i da mu je zato žao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije