SRBIJA

Vučić predložio novi sastav Vlade, sa sedam novih i 11 starih ministara

Vučić
09.08.2016.
u 09:11

Mandatar nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u skladu s Ustavom, predao je danas prijedlog odluke o izboru Vlade predsjednici Narodne skupštine Srbije Maji Gojković, koja je sazvala sjednicu Skupštine s dnevnim redom – izbor nove Vlade za utorak u 14 sati..

Vučić je rekao kako je sedam novih ministara u Vladi te da će to iskustvo pomoći jamčiti rezultate uz dobar plan i program, koji će donijeti boljitak svim građanima Srbije.

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Srbije Vučić će izložiti ekspoze i usmeno izložiti sastav Vlade, nakon čega slijedi rasprava zastupnika, a potom polaganje prisege mandatara i članova nove Vlade.

Nova Vlada Srbije imat će 18 ministara, od kojih su troje bez portfelja, Jadranku Joksimović, Slavicu Đukić Dejanović i Milana Krkobabića.

Dušan Vujović nastavt iće voditi Ministarstvo financija, dok će Goran Knežević preuzeti Ministarstvo gospodarstva. Branislav Nedimović bit će ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Nela Kuburović ministrica pravde, Ana Brnabić ministar državne uprave i lokalne samouprave, a Zoran Đorđević preuzima Ministarstvo obrane. Aleksandar Antić zadržao je svoj resor rudarstva i energetike, novi ministar prosvjete i znanosti bit će Mladen Šarćević, dok će ministar zdravlja i dalje biti Zlatibor Lončar.

Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić zadržat će svoja ministarstva, dok će na čelo Ministarstva za kulturu i informiranje doći Vladan Vukosavljević.

Ivica Dačić, predsjednik SPS-a, bit će prvi potpredsjednik Vlade, a među potpredsjednicima su Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić, koji su zadržali i ministarstva koja su do sada vodili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije