srbija

Vučić najavio nove izbore, Dačić novi predsjednik Narodne skupštine

Aleksandar Vučić
20.10.2020.
u 19:45

Nakon današnje sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS), predsjednik ove stranke Aleksandar Vučić je potvrdio da će Ana Brnabić biti mandatarka za sastav nove Vlade Srbije. Najavio je da će novi izbori biti održani najkasnije do 2022. godine. Vučić je napomenuo da je SNS dobio veliku podršku građana i ocijenio kako je ta podrška mogla biti i veća.

Kako je kazao, u stranci su postojala različita mišljenja kako formirati novu vlast u Srbiji. Podsjetio je da SNS ima program za naredne četiri godine vladavine u kojem je kao jedan od ciljeva navedena prosječna plaća od 900 eura, prenosi Klix. 

Ponovno se pohvalio odgovorom Srbije na pandemiju koronavirusa tvrdeći da ima pozitivna ekonomska kretanja unatoč pandemiji.

Obećao je da će već, kako je kazao, najkasnije do 3. travnja 2022. godine istovremeno biti održani novi parlamentarni i predsjednički izbori.

Rekao je da će predsjednik SP-a Ivica Dačić biti predsjednik Narodne skupštine Srbije. Najavio je da će biti nova tri ministarstva, te istaknuo da se ne može još govoriti o tome tko će biti ministri jer to još nije u potpunosti dogovoreno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?