VOZAČI U NJEMAČKOJ OPREZ: Oko 4.000 policajaca je raspoređeno na oko 500 kontrolnih točaka, vrši se provjera teretnog prometa

17.04.2024.
u 13:22

Tisuće policajaca provjeravat će danas (srijeda, 17. travnja) teretni promet na cestama diljem Njemačke- uključujući i u Hessenu, piše Fenix

 

Policija u središnjem Hessenu javlja da će hitne službe kontrolirati osiguranje tereta, poštivanje odmora i sama vozila.

Konkurencija i rokovi u prijevozu tereta

Dan inspekcije u cijeloj zemlji je zbog sve većeg gustog prometa, gdje je konkurencija velika, a rokovi kratki. To bi moglo dovesti do predugog vremena rada i vožnje, rekao je ministar unutarnjih poslova Brandenburga najavljujući dan inspekcije. Rezultat bi mogle biti ozbiljne prometne nesreće, koje često imaju dramatične posljedice za ljude, infrastrukturu i društvo. Oko 4.000 policajaca navodno je raspoređeno na oko 500 kontrolnih točaka.

Policija središnjeg Hessena s kontrolnom točkom u blizini Herborna

U središnjem Hessenu policija između ostalog postavlja kontrolnu točku na saveznoj autocesti 255 u blizini Herborna. Tu će se mjeriti prekoračenje brzine i provjeravati vrijeme vožnje i odmora, sigurnost tereta i kamiona.

Sve više kamiona na cestama

Šef policije Thorsten Krückemeier rekao je: “Teretni promet u Njemačkoj udvostručio se u posljednjih 20 godina. Sve se više robe prevozi na sve veće udaljenosti. Kamioni preuzimaju više od 70 posto prijevoza.

Kamionske nesreće utječu na sigurnost svih

Posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju teretna vozila često su dramatične – posebno zbog veličine i mase vozila. Sudari u skretanju , ali i nesreće pri brzoj vožnji ili sudari uzrokovani umorom, tehničkim nedostacima ili neadekvatnim učvršćenjem tereta sve više zabrinjavaju policiju i imaju izravan utjecaj na sigurnost svih u prometu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije