Krvoproliće sa svih strana

Vodi se rat do istrebljenja, SAD šalje pomoć Izraelu! Vojska tvrdi da je ubila stotine boraca Hamasa

Rat Izraela i Palestine
reuters
08.10.2023.
u 20:06

Izraelske snaga u nedjelju tragaju za stotinama palestinskih boraca koji su se ubacili na njihov teritorij i nastavile su tući Pojas Gaze pošto je premijer Benjamin Netanyahu objavio da je "Izrael u ratu" i da že to "biti dugi i teški rat" protiv Hamasa, koji je pokrenuo dosad neviđenu ofenzivu na Izrael. Hamas je ofenzivu počeo u subotu u zoru salvama raketa na Izrael čime je pokrivao svoje borce koji su se preko rupa u zidu između Gaze i Izraela ubacivali na teritorij Izraela napadajući vojne i civilne položaje usred gradova, na što su izraelske snage odgovorile bombardiranjem brojnih meta u Gazi, uskom području s više od 2 milijuna stanovnika.

Izraelske trupe ubile su stotine boraca Hamasa, ranile tisuće i zarobile desetke drugih, rekao je u nedjelju glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga. Početni izraelski protunapad započeo je u nedjelju u 3:45 ujutro po lokalnom vremenu, s "desetcima tona bombi" bačenih, rekao je glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari.

Izraelske snage uništile su oko 800 ciljeva, uključujući lansirne rampe koje koristi Hamas, s 50 zrakoplova koji su napali 120 ciljeva samo u Beit Hanounu i uništili sve Hamasove točke okupljanja tamo, rekao je Hagari.

Američki predsjednik Joe Biden je "naložio dodatnu podršku" za Izrael, prema priopćenju Bijele kuće, javlja BBC. Ranije u nedjelju je Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris njihov tim za nacionalnu sigurnost brifirao o borbama koje traju u Izraelu, stoji u priopćenju.

"Dužnosnici Bijele kuće će ostati u bliskom kontaktu s našim izraelskim partnerima. Timovi za nacionalnu sigurnost surađuju s Izraelcima i sa svojim pandanima diljem regije".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije