Likvidacija

Vođa Al Qaide Ibrahim Al Rubaish ubijen u napadu bespilotne letjelice

ibrahim
15.04.2015.
u 11:54

Al Qaida je objavila kako je jedan od njihovih vođa Ibrahim Al Rubaish, podrijetlom iz Saudijske Arabije, ubijen u zračnom napadu bespilotne letjelice

Al Rubaish se do 2006. godine nalazio u Guantanamu nakon što je 2001. godine uhićen u Pakistanu i predat dužnosnicima Sjedinjenih Američkih Država. Rubaish je iz Guantanama poslan na takozvani saudijski rehabilitacijski program za džihadiste da bi ubrzo nakon toga pobjegao u Jemen. Za informacije koje bi dovele do njegovog uhićenja bila je ponuđena i nagrada od pet milijuna dolara. Još uvijek nije poznato je li Al Rubaish bio meta napada bespilotne letjelice, a jemenski i američki zvaničnici nisu željeli komentirati ovaj slučaj. Kako prenose mediji, njegovo ubojstvo moglo bi biti znak da Sjedinjene Američke Države uprkos tome što vrše evakuaciju savjetnika iz Jemena i dalje nastavljaju napade dronovima u ovoj državi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?