POMNO PROBRAO

Vladimir Putin nije čestitao Novu godinu zapadnim liderima, a na posebno zanimljiv način obratio se Vučiću

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
30.12.2023.
u 18:10

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nije uputio novogodišnju čestitku američkom predsjedniku Joeu Bidenu, kao ni liderima drugih, kako su to Rusi ranije okarakterizirali, neprijateljskih zemalja.

U poruci koju je objavio Kremlj ne pominju se lideri Velike Britanije, Njemačke, SAD-a, Francuske, Japana i drugih zemalja koje su neprijateljske Rusiji. Također, nisu navedeni ni čelnici međunarodnih organizacija i sportskih saveza.

Putin je zato u svom obraćanju više puta govorio o poboljšanju odnosa Rusije sa zemljama saveznicama.

Pisao je predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku kako su dvije zemlje "sa sigurnošću prevladale ozbiljne izazove rame uz rame" i da su se "suprotstavile neprijateljskoj politici kolektivnog Zapada", prenosi ruski Kommersant.

U obraćanju kineskom lideru Xi Jinpingu naveo je "visoku dinamiku trgovinsko-ekonomske suradnje" između Ruske Federacije i NR Kine, a predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je napisao kako su odnosi Rusije i Srbije zasnovani "na vjekovnim tradicijama prijateljstva i duhovne bliskosti".

Ruski predsjednik ni 2022. godine nije čestitao Novu godinu šefovima neprijateljskih zemalja. Njegov tajnik za tisak Dmitrij Peskov rekao je kako Moskva "zapravo nema nikakve kontakte s njima".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?