Sjeverna Koreja spremna odgovoriti

Više od 300.000 vojnika SAD-a i Južne Koreje izveli najveću vojnu vježbu

vježbe
12.03.2016.
u 13:01

Marinci Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje napravili su improvizirane eksplozije i kamuflirali dimne bombe na plaži, te tako izveli najveću zajedničku vojnu vježbu.

Ova zajednička vježba se odvija u pozadini rastućih napetosti i raketnih testova preko demilitarizirane zone u Sjevernoj Koreji.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva obrane kazao je kako su ovo vježbe najvećih razmjera ikada, koje uključuju 300.000 južnokorejskih i najmanje 17.000 vojnika SAD-a. Također, mali odredi snaga iz Australije i Novog Zelanda su sudjelovali u ovim operacijama, prenose Vijesti.ba

Ove akcije inače krše brojne rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda. Vojska ove dvije zemlje ovim vojnim vježbama planira napasti Sjevernu Koreju, dok je ova zemlja priopćila da je i njena vojska spremna za preventivni napad, prenosi Klix.ba.

Službenici ocjenjuju kako bi eventualni napad Sjeverne Koreje na jug bio teško ostvarljiv i da bi gotovo sigurno značio kraj vlasti Kim Jong-una, s obzirom na izvjestan vojni dogovor SAD-a i Južne Koreje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije