POŽAR KOD TROGIRA

VIDEO Uznemirujuće snimke s požarišta kod Trogira: Bitka s vatrenom stihijom na Čiovu

27.07.2023.
u 20:01

Više zapovjednika i vatrogasaca koji se nalaze na terenu kazali su kako situacija nije dobra, te da raspoložive snage daju sve od sebe da zaustave širenje buktinje

Danas malo prije 15:30 na Čiovu je buknuo velik požar. Zahvatio je šumu i nisko raslinje, a gašenje otežava jak vjetar. Prema trenutnim informacijama, naselja nisu ugrožena, no velik oblak gustog dima koji se širi uznemirio je stanovnike.

Na terenu su vatrogasne snage s operativnog područja Kaštela i Trogir: JVP-ovi  Trogir, Split, Sinj i DVD-ovi Mladost, Gomilica, Kaštela, Okruk, Omiš, Slatine, Trogir, Marina, Dalmacija Dugi Rat, Seget Vranjica, Split, Vranjic, Podstrana, Solin, Intervencijska vatrogasna postrojba Split IVP Divulje te tri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i tri protupožarna zrakoplova AT 802 FireBoss, prema najnovijem izvješću Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

 

Uznemirujuće snimke s požarišta šire se društvenim mrežama. Više zapovjednika i vatrogasaca koji se nalaze na terenu kazali su kako situacija nije dobra, te da raspoložive snage daju sve od sebe da zaustave širenje buktinje.

Stup dima koji izvire iz opožarenog područja vidi se iz Splita, s brojnih dalmatinskih otoka, ali i iz djelova Šibensko-kninske županije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije