OBJAVLJENI PLANOVI

VIDEO Šojgu otkrio kada bi mogla završiti invazija na Ukrajinu: 'Moramo konzistentno provoditi mjere'

Sergej Šojgu
SPUTNIK/REUTERS
26.09.2023.
u 20:25

U snimci koju je objavio ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko, Šojgu je naveo dokad bi mogla trajati ''specijalna vojna operacija''

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu po prvi puta je od početka invazije na Ukrajinu progovorio javno o planovima ruske vojske za tu zemlju. Konkretnije, u snimci koju je objavio ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko, Šojgu je naveo dokad bi mogla trajati ''specijalna vojna operacija''.

- Ovakvi cinični potezi koje provodi Zapad i njeni saveznici u Kijevu samo guraju Ukrajinu prema samouništenju - kazao je Šojgu pred visokim dužnosnicima, vidljivo je na snimci. 

 

 

- U takvim okolnostima, mi ćemo nastaviti osnaživati borbenu snagu naše vojske. Dovest ćemo moderno oružje i poboljšati vježbe naših trupa, uzimajući u obzir iskustva iz specijalne vojne operacije - dodao je Šojgu pa naveo kada bi moglo biti moguće dovršiti zadane ciljeve u Ukrajini.

- Konzistentna implementacija ovih mjera u našem akcijskom planu bi moglo omogućiti postizanje ciljeva do 2025. godine - objavio je ministar.

Ove planirane rokove komentirao je i sam Geraščenko koji se zapitao kakvi su to konkretni ciljevi.

- Hoće li se ruska vojska u potpunosti urušiti? Hoće li doći do ''negativne ofenzive'' skroz do Moskve? Hoće li iz ruskog budžeta do 2025. biti ukradeno sve što se ukrasti može? - zapitao se sarkastično Geraščenko.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?