'MANIFESTACIJA RUSKOG LUDILA'

VIDEO Rusi bombardirali prepunu trgovinu u Harkivu, najmanje 12 poginulih: Pogledajte zastrašujuć trenutak udara

26.05.2024.
u 12:09

Napad na Harkiv je još jedna manifestacija ruskog ludila. Jedino luđaci poput Vladimira Putina su spremni ubijati i terorizirati ljude na ovaj način, komentirao je napade na grad Volodimir Zelenski

Najmanje 12 osoba je poginulo, a 43 je ozlijeđeno u novom napadu Rusa na ukrajinski grad Harkiv. Rusi su ove subote u poslijepodnevnim satima bombardirali grad i uništili dućan s kućnim potrepštinama, a u međuvremenu je isplivala i snimka trenutka kada su bombe pale na grad. 

Najmanje 200 ljudi je bilo u toj trgovini u trenutku napada, poručio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, a velika vatra nastala je nakon napada. Drugi napad tog dana dogodio se u centru grada u ranu večer. Regionalni guverner Oleh Sinjehubov je objavio da je projektil pogodio stambenu zgradu u središtu grada s 1,3 milijuna stanovnika, pri čemu je ozlijeđeno 18 ljudi. Raketa je prouzročila nekoliko metara dubok krater u pločniku pred zgradom, u kojoj su se također nalazili poštanski ured, salon ljepote i kafić.

Harkiv, drugi najveći ukrajinski grad, udaljen je svega 30 kilometara od granice s Rusijom i tjednima je meta ruskih napada. Ruske snage su ovog mjeseca također započele prodor u sjeverne dijelove Harkivske oblasti.

 

 

- Napad na Harkiv je još jedna manifestacija ruskog ludila. Jedino luđaci poput Vladimira Putina su spremni ubijati i terorizirati ljude na ovaj način - objasnio je Zelenki.

- Kada svjetskim vođama kažemo da Ukrajina treba odgovarajuću protuzračnu obranu, kada kažemo da nam trebaju stvarne, odlučne mjere koje bi nam omogućile da zaštitimo svoj narod tako da se ruski teroristi ne mogu ni približiti našoj granici, govorimo o tome da ne dozvolimo da se ovakvi napadi više događaju - dodao je. 

Inače, Ukrajina je ove subote izvela protunapade na ruski grad Belgorod u kojima su poginule najmanje četiri osobe. Regionalni guverner Vjačeslav Gladkov izvijestio je kako su tri osobe ubijene u selu Oktjabrijskij, a jedan je muškarac umro nakon što je prebačen u bolnicu. 

Dvanaest osoba ozlijeđeno je nakon dva incidenta granatiranja, uključujući jedno dijete, dodao je. U selu Dubovoje, u napadu je ubijena žena koja je radila u svom vrtu. Dodao je da je grad Šebekino, u blizini ukrajinske granice, kasnije granatiran, a nekoliko je kuća pretrpjelo štetu na prozorima i krovovima.

Ukrajina rijetko komentira česte napade na južne ruske regije tik uz njezinu granicu. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je ranije ovog mjeseca da je upad ruskih trupa u regiju Harkov imao za cilj stvaranje "tampon zone" kako bi se spriječili prekogranični napadi na Belgorod i druge regije.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije