ŽESTOKE BORBE

VIDEO Pogledajte zastrašujuću snimku ruskog razaranja čeličane Azovstal

Screenshot
04.05.2022.
u 18:18

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Boičenko kazao je da je došlo do novih borbi na području čeličane Azovstal, gdje je još uvijek zarobljeno stotine civila zajedno s posljednjim ukrajinskim snagama koje brane grad

Danas je 70. dan invazije Rusije na Ukrajinu. Žestoke borbe između ukrajinskih i ruskih snaga vode se u čeličani Azovstal u opkoljenom gradu Mariupolju, gdje je stotine civila još uvijek zarobljeno zajedno s posljednjim ukrajinskim braniteljima.

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Boičenko kazao je da je došlo do novih borbi na području čeličane Azovstal, gdje je još uvijek zarobljeno stotine civila zajedno s posljednjim ukrajinskim snagama koje brane grad.

"Danas su bile teške borbe na području Azovstala. Naši hrabri momci brane, ali to je jako teško jer teška artiljerija i tenkovi pucaju po tvornici. Zračna snage isto. Brodovi su se približili i oni pucaju na njih", kazao je gradonačelnik za ukrajinsku televiziju, prenosi CNN.  Kazao je da je tridesetak djece još uvijek u čeličani i da čekaju na evakuaciju.

"Nažalost, danas nismo bili u kontaktu s dečkima. Nema kontakta pa ne znamo što se događa, jesu li sigurni ili ne. Jučer smo imali vezu s njima, danas više nema", kazao je.

Više od 100 civila uspješno je jučer evakuirano iz čeličane, ali je još nepoznati broj ostao u kompleksu uz ukrajinske snage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije