Mariupolj

VIDEO Objavljena snimka bombardirane bolnice: Djeca su pod ruševinama

09.03.2022.
u 17:58

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je snimku granatiranog kompleksa rodilišta i dječije bolnice u Mariupolju, uz potresnu poruku naglašavajući da se radi o zvjerstvu. Ukrajinski zastupnik Dmitri Gurin priopćio je, također, da je u napadu ubijeno i ranjeno mnogo žena.

“Mariupolj. Direktan udar ruskih trupa na rodilište. Ljudi, djeca su pod olupinom. Zvjerstvo! Koliko će još svijet biti sudionik ignorirajući teror? Zatvorite nebo odmah! Zaustavite ubojstva! Imate moć, ali izgleda da gubite ljudskost”, upozorio je ukrajinski predsjednik.

 

 

Ukrajinski zastupnik Dmitri Gurin rekao je BBC-evoj novinarki da je u ruskom bombardiranju dječje bolnice i rodilišta ubijeno i ranjeno puno žena.

Poruku je uputio i šef regionalne administracije regije Donjeck Pavlo Kirilenko.

“Rodilište u centru grada, odjel za djecu i odjel za internu medicinu.. sve je uništeno u ruskom zračnom napadu na Mariupolj. Upravo”, objavio je Kirilenko, prenosi N1. 

Prema dostupnim podacima, ruske snage su potpuno opkolile Mariupolj, a grad je već danima izložen teškim napadima ruskih snaga.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?