IZBIO POŽAR

VIDEO Manji avion se srušio na mobilnu kućicu na Floridi, više je mrtvih: 'Posada je prijavila poteškoće'

pad aviona na Floridi
Reuters
02.02.2024.
u 07:23

Do nesreće je došlo oko 7.08 sati na području Bayside Estatea, velikog parka mobilnih kućica. Zasad nije poznat točan broj poginulih jer se još nije utvrdio broj putnika u avionu

Više osoba ubijeno je u padu manjeg zrakoplova na mobilnu kućicu u Clearwateru na Floridi, javlja CBS. Do nesreće je došlo u četvrtak navečer po lokalnom vremenu, objavile su vlasti, a svjedoci su snimili i buktinju koja se nadvila nakon nesreće. Osim toga, više domova u okruženju je oštećeno u požaru.

Do nesreće je došlo oko 7.08 sati na području Bayside Estatea, velikog parka mobilnih kućica. Zasad nije poznat točan broj poginulih jer se još nije utvrdio broj putnika u avionu.

 

 

-  Mogu potvrditi da je više osoba poginulo iz zrakoplova i u mobilnoj kućici. Radimo na tome da ne bude više štete niti ozlijeđenih, a zasad imamo limitirane informacije - objasnio je zapovjednik vatrogasaca Scott Ehlers. 

 

- Ekipa je obavila fenomenalan posao gašenja vatre u brzom roku - dodao je.

FAA navodi da se srušio zrakoplov tipa Beechcraft Bonanza V35 te da se zabio u samo jedan dom, no vatra je zahvatila još najmanje dvije mobilne kućice. Prije same nesreće, navodi Ehlers, posada je prijavila poteškoće na letu. 

- Tijekom tog razgovora kontrolori leta su ih izgubili s radara, nekoliko kilometara od piste - objasnio je, a navodno je uzrok kvar na motoru.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije