KATASTROFA U SLOVENIJI

VIDEO Dramatično spašavanje žene zarobljene u autu koji nosi bujica: 'Preživjela je horor'

nevrijeme u sloveniji
Koroška Čveka/Jasmin Bajrektarevič
04.08.2023.
u 09:38

Obilne kiše u dijelovima Slovenije ostavile su za sobom potopljene kuće, prometnice...

Apokaliptične snimke stižu iz Slovenije koje je poharalo nevrijeme, a obilna kiša izazvala je poplave u dijelovima Slovenije. Potopljene su kuće, prometnice, voda nosi sve pred sobom...

 

 

Dramatična snimka stiže iz mjesta Poljana. Voda je poplavila cestu gdje je vozačici ostala zarobljena u automobilu usred bujice. 

"Hvala Bogu, spasili smo gospođu. Našli su se u blizini dva alpinista. Gospođa je na sigurnom, jako je sretna što je preživjela ovaj horor", kazao je jedan od spašavatelja, Jasmin Bajrektarević, koji je za portal Korošku Čveku opisao što se dogodilo.

"Mislim da smo svi bili malo u šoku. Gospođa je iz auta vikala upomoć, a mi smo brzo djelovali jer smo shvatili da vatrogasci ne mogu do nas”, dodao je.

Koroška Čveka za Večernji list dala je informacije o trenutnom stanju. "U Koruškoj, gdje ima 12 općina, izvanredna su stanja praktički posvuda. Rijeka Meža od jutra buja i nosi sve pred sobom. U tijeku je evakuacija ugroženog stanovništva, između ostalog u Črnoj na Koroškom, Mežici i Ravnama na Koroškom. Navala vode odnosi mostove, automobile, ceste i poplavljuje kuće. Sve raspoložive vatrogasne jedinice su na terenu. Općine su pozvale volontere da pomognu u punjenju protupoplavnih vreća. U Ravnama na Koroškem aktiviran je Stožer CZ Općine Ravne na Koroškem.

Pozivaju se svi građani da ne putuju. Mnoga su kućanstva u Koruškoj bez struje, pitke vode i internetskog signala. Situacija je katastrofalna. Na sreću nema izvještaja o žrtvama. Danas su pak iz podivljale vode već spasili vozačicu, i to u Poljani kod Prevalja", kazali su. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije