VISILI NAD PROVALIJOM

VIDEO Čudesno spašavanje: Vojnici izvukli četvero djece iz žičare, nastavljaju spašavanje ostalih

spašavanje iz žičare
Foto: Umeed Sahar/REUTERS
22.08.2023.
u 17:40

Djecu su nakon spašavanja dočekali liječnici, a policijski dužnosnik rekao je da je prvo dvoje spašene djece stabilno te da da su odvedena na daljnje liječničke preglede

Pakistanski vojnici uspjeli su spasiti četvero djece koja su ostala zarobljena u kabini žičare, potvrdili su pakistanski dužnosnici. Nastavlja se spašavanje preostalih troje učenika kao i učitelja iz kabine. Pojavila se i snimka na kojoj se spasilac, obješen na helikopter, spušta do žičare, piše Reuters

Djecu su nakon spašavanja dočekali liječnici. Policijski dužnosnik rekao je da je prvo dvoje spašene djece stabilno, ali da su odvedena na daljnje liječničke preglede. "Naša situacija je neizvjesna, zaboga, učinite nešto", rekao je Gulfaraz, 20-godišnjak koji se nalazi u kabini žičare, telefonom za lokalni televizijski kanal Geo News. Sedam učenika u dobi od 10 do 15 godina i učitelj Gulfaraz ostali su u utorak ujutro zarobljeni u žičari na putu do škole u udaljenom planinskom području u Battagramu, oko 200 km sjeverno od Islamabada.

 

 

Oko sedam sati ujutro po lokalnom vremenu pukao je kabel žičare te je kabina ostala visjeti iznad provalije od gotovo 300 metara, a u akciju spašavanja angažirani su vojni helikopteri. Spašavanje unesrećenih otežavali su naleti vjetra kao i opasnost od daljnje destabilizacije kabine te su dva pokušaja spašavanja propala. Jedan od učenika onesvijestio se od straha i vrućine. Glasnogovornik pakistanske hitne službe rekao je da su u jednom trenutku uspjeli unesrećenima dostaviti hranu i lijekove.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije