rat u Ukrajini

Velika ofanziva Rusije planirana na godišnjicu od početka invazije

Rat u Ukrajini
28.01.2023.
u 09:21

Rusija priprema novi val ofenziva protiv Ukrajine 24. veljače, točno godinu dana od početka sveobuhvatne invazije, i testira obrambene sposobnosti Ukrajine u blizini Zaporižja, rekao je tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Oleksii Danilov. Danilov je također rekao da su ruske trupe dobile "zadaću" da "pređu granice" ukrajinskih istočnih oblasti Donjecka i Luganska.

Prema Danilovu, sljedećih nekoliko mjeseci moglo bi biti vrlo teško za Ukrajinu jer Rusija pojačava svoje ofenzive, a Ukrajina čeka prijeko potrebne isporuke oružja koje su nedavno obećali njezini zapadni saveznici, prenosi Kyiv Independent.

Bloomberg je također izvijestio 27. siječnja, pozivajući se na dužnosnike, savjetnike i druge koji su bliski tom pitanju, da Kremlj priprema novu ofenzivu u Ukrajini jer izgleda da pokazuje da njegova vojska može ponovno preuzeti inicijativu nakon mjeseci neuspjeha. Danilov je, međutim, rekao da Rusija jasno shvaća da su joj šanse da dobije rat protiv Ukrajine "ravne nuli". Oni koji su razgovarali s Bloombergom rekli su da čak ni ruski diktator Vladimir Putin ne može poreći slabost svoje vojske nakon što je izgubio više od polovice teritorija okupiranog nakon veljače 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije