Angela Merkel

Velika Britanija je jača u Europskoj uniji

Angela Merkel
02.06.2016.
u 19:33

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je u srijedu da će Velika Britanija biti jača bude li u Europskoj uniji, tri tjedna prije referenduma o "Brexitu".

"Dakako, o tome će odlučiti građanke i građani Velike Britanije koji će glasovati na referendumu. Osobno sam već više puta rekla da želim da Velika Britanija ostane u EU-u", kazala je pred novinarima u prigodi posjeta NATO-ova glavnog tajnika Jensa Stoltenberga.

"Mislim da smo jači kad zajedno sjedimo u EU-u. Sve strane - Velika Britanija i druge zemlje članice - mogu uspješnije iznositi argumente koji su im važni nego ako pregovaraju izvana", rekla je.

Još u veljači, u prigodi susreta s britanskim premijerom Davidom Cameronom u Hamburgu istaknula je kako želi da London ostane u EU-u.

"Htjela bih da Velika Britanija bude, i ostane, aktivan član Europske unije koja će biti uspješna", rekla je Merkel. "To je, mislim, u interesu Njemačke, u interesu Velike Britanije i čitavog EU-a".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije