preddvor

Velik šumski požar u Sloveniji, gore i vikendice

29.03.2022.
u 17:23

U velikom požaru koji je zahvatio oko 500 hektara u općini Preddvor, 30-ak kilometara sjeverno od Ljubljane, do sada je izgorjelo pet vikendica, a ozlijeđeno je i nekoliko vatrogasaca koji se i dalje bore s vatrenom stihijom.

Požar na obroncima Poboške gore izbio je u ponedjeljak popodne na popularnoj izletničkoj lokaciji, a vatrogasci ga još nisu uspjeli lokalizirati iako im je u pomoć stigao helikopter slovenske vojske koji na požarište izbacuju velike količine vode.

Požar je izbio iznad manjeg naselja, ali se ocjenjuje da stambeni objekti u njemu za sada nisu ugroženi te da nije potrebna evakuacija stanovnika kojima se preporučuje da do daljnjega ne otvaraju prozore i izbjegavaju udisanje dima, upozorila je policija.

Područje požara se još širi, a riječ je o šumskom području s mnogo suhe smreke i drugog drveća koje lako gori zbog dugotrajne suše, rekli su vatrogasci.

Danas je kao i jučer u borbi s požarom oko 250 vatrogasaca, a u pripravnosti je i nova ekipa od njih stotinu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije