MUČNE SCENE

Vapaji zarobljenih ispod ruševina: Dozivaju pomoć, ali ne možemo ih spasiti...

potres u Turskoj
Reuters/Pixsell
07.02.2023.
u 08:01

Hladno vrijeme ometalo je u noći na utorak spasitelje u potrazi za preživjelima. Zarobljeni pod ruševinama zapomagali su u pomoć dok je rodbina poginulih tugovala za svojim voljenima.

Operacija spašavanja u tijeku je u većem dijelu južne Turske i sjeverne Sirije nakon snažnog potresa koji je odnio više od 4300 života a tisuće ljudi je ozlijeđeno. Hladno vrijeme ometalo je u noći na utorak spasitelje u potrazi za preživjelima. Zarobljeni pod ruševinama zapomagali su u pomoć dok je rodbina poginulih tugovala za svojim voljenima. 

Jedan čovjek u Hatayu, pokrajini na jugu Turske, plakao je na kiši dok je Reutersu opisivao mučno čekanje spasioca. "Čuju se zvukovi, ali nitko ne dolazi", rekao je Deniz, piše BBC. 

"Uništeni smo. Bože moj... Dozivaju. Govore 'Spasite nas', ali ne možemo ih spasiti... Od jutra nema nikoga", ispričao je. 

U međuvremenu, u Siriji, Raed al-Saleh iz Bijelih kaciga, spasilačke službe na teritoriji pod kontrolom pobunjenika, rekao je da su u "utrci s vremenom kako bi spasili živote onih ispod ruševina".

Podsjetimo, novi potres magnitude 5,3 pogodio je u utorak ujutro središnju Tursku, izvijestio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres je zabilježen na dubini od deset kilometra. Dogodio se dan nakon što su južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju u ponedjeljak rano ujutro i potom prijepodne pogodila dva razorna potresa jakosti 7,8 i 7,5.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije