velika prijetnja

Uragan Maria uništava Dominikansku Republiku, broj žrtava raste

21.09.2017.
u 17:10

Uragan Maria stigao je do Dominikanske Republike, gdje uništava sve pred sobom i trga krovove s kuća. 
 
Smrtonosni uragan u srijedu je vjetrovima brzine 250 kilometara na sat potpuno uništio otok Portoriko, koji još uvijek razaraju olujne kiše.
 
Guverner Portorika Ricardo Rossello je izjavio: "Ovo je najstrašnija oluja stoljeća ili čak moderne povijesti". Također je rekao da bi otok mogao "mjesecima biti bez struje" zbog nanesene štete, piše Index.hr. 

Maria je sada uragan kategorije 3 i već je stigao do Dominikanske Republike, gdje je uzrokovao opću paniku, nosi sve pred sobom i trga krovove s kuća. Kreće se prema Otocima Turks i Caicos.

Broj žrtava raste 
 
Maria je odnijela najmanje 10 života. Jedan muškarac je poginuo u Portoriku, a vlasti u glavnom gradu San Juanu su naredile stanovnicima da ne izlaze iz svojih domova između 18:00 i 06:00 sati.
 
Najmanje sedmero ljudi je poginulo u otočnoj državi Dominici, a neki mediji su objavili da ih je poginulo najmanje 24. Maria je u ponedjeljak poharala i otočje Gvadalupa, gdje je odnijela još dvije žrtve. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije