KRUŽE LAŽNI E-MAILOVI

Upozorenje na novi pokušaj prevare: Traže uplatu novca za brisanje videozapisa s interneta

haker
Shutterstock
30.11.2023.
u 20:34

Građanima koji su zaprimili mail tog sadržaja, policija poručuje da ne nasjedaju na pokušaj prijevare, te da obrišu poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac pošiljatelju.

Hrvatska policija je u četvrtak upozorila građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare putem e-maila nakon što je u jednom danu zaprimila više dojava zabrinutih građana od kojih su nepoznate osobe tražile novac u zamjenu za brisanje navodno "kontraverznih videozapisa za odrasle".

Policija je navela da se radi o "phishing" kampanji, u kojoj u zamjenu za "brisanje"  poruka i videozapisa, nepoznata osoba od žrtava traži uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura. Građanima koji su zaprimili mail tog sadržaja, policija poručuje da ne nasjedaju na pokušaj prijevare, te da obrišu poruku i ni u kojem slučaju ne uplaćuju novac pošiljatelju.

Nepoznati pošiljatelj, koji se predstavlja kao haker, "Veliki Brat" ili "Svevideće oko" navodi u mailu da je došao u posjed vrlo kontroverznih videozapisa za odrasle koje će objaviti i neće ih biti moguće ukloniti s interneta. Policija ističe da, ako je netko ipak uplatio novac, odmah to prijavi. Građanima također savjetuju da nikome ne daju korisničke podatke i lozinke te da ih, ako su to već učinili promijene.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?