Ispunili mu posljednju želju

Umro Ljubušak kojem su pomogli da se vrati kući iz Njemačke

08.06.2020.
u 13:28

Umro je Hrvat I. E. (59), rodom iz Ljubuškog kojem su pomogli da se vrati kući iz Njemačke. Podsjetimo, I. E. je oko tri godine radio u Njemačkoj za jednu poljsku građevinsku tvrtku, a onda je dobio tumor na mozgu. Završio je u njemačkom hospiciju i budući da je loše govorio njemački morali su mu pronaći prevoditelje kako bi saznali koja mu je posljednja želja. Srećom, pomogli su im Hrvatica koja radi u hospiciju te svećenik Matijas Farkaš. Svećenik je muškarca posjetio u hospiciju, a kasnije su nekoliko puta razgovarali telefonom jer su posjeti u bolnicama bili zabranjeni zbog koronavirusa.

I.E. je rekao kako se želi vratiti kući. Zbog korone se to u početku činilo nemogućim. No u pomoć je  priskočio šef hospicija Alexander Schwägerl koji je i voditelj Crvenog križa Oberallgäu. On je rekao kako vozila Crvenog križa smiju prelaziti granice.

Vozači Crvenog križa Helmut Klaus i Philipp Hübler odvezli su teško bolesnog muškarca u Dubrovnik. Putovanje je bilo dugo 1200 km, a srećom sve je prošlo u redu. I.E. je u Dubrovniku kratko vidio sestru, a onda su ga prevezli u hospicij u Ljubuškom. Hrvatska katolička misija Kempten Allgäu, čiji je župnik fr. Matijas Farkaš posjećivao I.E. u bolnici, je objavila 3. lipnja kako je muškarac preminuo, prenose 24sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?