dirnula cijelu Hrvatsku

Umrla Lovorka Hančić, majka petero djece i simbol borbe protiv sustava

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
07.07.2019.
u 14:28

Preminula je Lovorka Hančić (47) majka petero djece kojoj je prije osam godina dijagnosticiran rijedak oblik tumora GIST na duodenumu, s metastazama na jetri.

Javnost ju je upoznala 2014. kada su joj, umjesto pametnog lijeka Glivec, propisali generični lijek od kojeg je imala strašne mučnine, piše Dnevnik.hr. 

Njena priča taknula je cijelu Hrvatsku pa su joj nakon objave apela, obitelji preminulih bolesnika iz cijele Hrvatske počeli slati Glivec. Nekad bi joj i sami oboljeli poslali koju tableticu.

Nakon nekoliko mjeseci Lovorka je dobila Glivec, no u međuvremenu je postala simbol borbe protiv sustava. Dobila je i nagradu Ponos Hrvatske.

 "Naša su srca slomljena. Draga naša Lovorka, nećemo se opraštati već veseliti trenutku u kojem ćemo se opet sjediniti. U svojoj borbi nama si bila učiteljica koja nas je iznova i iznova učila vrijednostima života.Hvala ti. Budi spokojna. Volimo te", dio je objave na Facebok stranici Lovorike za Lovorku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije