Tomislav Nikolić

Ulazak u NATO je svrstavanje u vojni savez, a nama to nije potrebno

Tomislav Nikolić
14.10.2016.
u 21:33

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija nikada neće ući u NATO, jer joj to nije potrebno, prenijela je danas ruska novinska agencija Tass.

"Srbija nikada neće ući u NATO, to ne zavisi od EU, to zavisi od Srbije. Ulazak u NATO je svrstavanje u vojni savez, a nama to nije potrebno", rekao je Nikolić u Sankt Peteburgu, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, Rusija nikada nije pravila probleme Srbiji zbog odnosa i suradnje s NATO-om, zbog čega ne vidi razlog zašto bi se Europska unija (EU) ili NATO bunili zbog suradnje s Rusijom.

"I EU i Rusija su prijatelji Srbije. Ne može prijatelj da mi dira prijatelja. Ako si mi prijatelj, pusti me da biram svoje prijatelje. Sve ovo mi izgleda kao da se uzburkavaju odnosi istoka i zapada, a Srbija je negdje između. Mi smo to iskoristili da ne budemo ni na istoku ni na zapadu", ocijenio je Nikolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije