ANALIZA CRNE KUTIJE

Ukrajinski zrakoplov pogodile dvije rakete, putnici nakon prve eksplozije bili živi

23.08.2020.
u 17:47

Analiza iz crnih kutija srušenog ukrajinskog putničkog zrakoplova pokazuje da su ga pogodile dvije rakete u razmaku od 25 sekundi i da su putnici još neko vrijeme bili živi nakon prve eksplozije, priopćio je Iran danas.  Priopćenje iranske Organizacije civilnog zrakoplovstva predstavlja prvi slzžbeni izvještaj o sadržaju crne kutije i podataka iz pilotske kabine, koji je u julu poslat u Francusku na analizu, prenosi Reuters. 

Teheran je priopćio da je slučajno oborio ukrajinski zrakoplov u siječnju, u vrijeme ekstremnih tenzija sa SAD. Svih 176 ljudi u zrakoplovu je poginulo.

- Devetnaest sekundi nakon što je prva raketa pogodila zrakoplov, glasovi pilota unutar pilotske kabine, ukazivali su da su putnici živi ... 25 sekundi kasnije druga raketa pogodila je zrakoplov- navedeno je u priopćenju.

Iranska revolucionarna garda oborila je zrakoplov ukrajinske tvrtke raketom zemlja-zrak 8. siječnja, neposredno nakon što je zrakoplov poleteo iz Teherana, što je Teheran kasnije priznao kao "katastrofalnu grešku" snaga u stanju visoke pripravnosti tijekom sukoba sa SAD-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije