tenkovi stižu

Ukrajinski ministar obrane objavio kad kreće protuofenziva

tenkovi
JUAN MEDINA/REUTERS
30.03.2023.
u 07:27

"Tijekom proljeća je naše tlo dosta vlažno. Možete koristiti samo vozila na gusjenicama, na primjer. Mislim da ćemo tijekom sljedeća dva mjeseca vidjeti tenkove. Mislim na travanj i svibanj", rekao je Reznikov

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov je u intervjuu za estonsku televiziju sugerirao da bi Ukrajina mogla u travnju ili svibnju pokrenuti ofenzivu, u kojoj bi se koristili tenkovi koje je poslao Zapad.

Reznikov je rekao da će tenkovi Leopard njemačke proizvodnje, koji su počeli pristizati u Ukrajinu, biti dio "protuofenzivne kampanje prema odluci Glavnog stožera, koji to planira u različitim smjerovima", prenosi Index.hr. 

"Ovisit će o najboljem trenutku. Ovisit će o vremenskim uvjetima. Tijekom proljeća je naše tlo dosta vlažno. Možete koristiti samo vozila na gusjenicama, na primjer. Mislim da ćemo tijekom sljedeća dva mjeseca vidjeti tenkove. Mislim na travanj i svibanj", rekao je Reznikov na engleskom. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije