RAT U UKRAJINI

Ukrajinci u strahu: Rusi su ispalili samo polovicu planiranih raketa; Putin zadovoljan: Sve se odvija po planu

ukrajina, rat
State Emergency Service of Ukrai
15.01.2023.
u 16:21

Ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko rekla je da je Rusija jučer lansirala samo polovicu svojih projektila Kalibr

Nakon što je ruski projektil pogodio grad Dnjepar u središnjoj Ukrajini, raste strah da bi još jedan smrtonosni napad danas ponovno mogao pogoditi Ukrajinu. 

U izjavi na Twitteru, ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko rekla je da je Rusija jučer lansirala samo polovicu svojih projektila Kalibr. 

"To je potpuno drugačija razina tjeskobe za Ukrajince ove nedjelje", dodala je.

U svom večernjem videoobraćanju u subotu, predsjednik Volodymyr Zelenski uputio je novi apel svojim zapadnim saveznicima za više oružja kako bi se okončao "ruski teror" i napadi na civilne ciljeve.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da specijalna vojna operacija u Ukrajini pokazuje pozitivan trend i da se nada da će ruski vojnici postići nove uspjehe nakon osvajanja Soledara. 

"Dinamika je pozitivna", izjavio je Putin za državnu televiziju Rossiya 1. 

"Sve se odvija u okviru plana ministarstva obrane i glavnog stožera. I nadam se da će nas naši borci još više obradovati rezultatima svoje borbe", rekao je Putin. 

Rusija je priopćila u petak da su njezine snage preuzele kontrolu nad Soledarom u istočnoj Ukrajini, što bi predstavljao rijedak uspjeh za Moskvu nakon mjeseci neuspjeha na bojištu.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije