zelenski potvrdio

Ukrajina oslobodila 41 naselje, Rusi za sobom ostavili "tisuće neeksplodiranih bombi"

ukrajina
Smoliyenko Dmytro/Ukrinform/ABAC
11.11.2022.
u 09:40

Zelenski je kazao u svojem noćnom obraćanju da se "desetak ukrajinskih zastava vratilo tamo gdje im je i mjesto".

Ukrajinske snage su oslobodile gradove i sela, koje su napustile ruske snage u južnoj Ukrajini, kako se približavaju predgrađu strateški važnog grada Hersona.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je u svojem noćnom obraćanju da se "desetak ukrajinskih zastava vratilo tamo gdje im je i mjesto".

"Danas imamo dobre vijesti s juga. Oslobođeno je 41 naselje", naveo je, prenosi The Guardian.

Ukrajinski predsjednik Volodimi Zelenski upozorio je da su ruske snage za sobom ostavile "tisuće neeksplodiranih bombi i streljiva".

Oko 170.000 četvornih kilometara zemlje prekriveno je minama, rekao je. U četvrtak navečer bilo je naznaka da se ukrajinske snage približavaju gradu Hersonu, luci na ušću rijeke Dnipro, rekao je ukrajinski vojni analitičar i medijski komentator, a prenosi agencija Reuters.

"Trebat će najmanje tjedan dana da se Rusija povuče iz grada Hersona", rekao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov u intervjuu Reutersu u četvrtak.

Rusija još uvijek ima 40.000 vojnika u regiji i obavještajni podaci pokazuju da su njezine snage ostale u i oko grada, rekao je Reznikov.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?