zbog prosvjeda

Uhićeno 11 prinčeva u Saudijskoj Arabiji

Reuters
06.01.2018.
u 16:09

U Saudijskoj Arabiji je uhićeno 11 prinčeva i bit će im suđeno što su priredili prosvjed ispred jedne od kraljevskih palača, a odbili se razići, prenijeli su saudijski mediji.

Stranica "Sabku", bliska vlasti, navodi da su prinčevi prosvjedovali zbog ukidanja naknade za račune za vodu i struju članova mnogobrojne kraljevske obitelji, javlja Beta. 

"Sabku" je, pozivajući se na neimenovane dužnosnike prenio da je Saudijskoj nacionalnoj gardi, koja je zadužena za zaštitu kraljevske obitelji, naređeno da uhiti prinčeve koji su odvedeni u najstroži zatvor Hair gdje su kriminalci, ekstremisti i teroristi grupe Al-Qaida. 

Početkom studenog u Saudijskoj Arabiji je u akciji protiv korupcije privedeno 11 prinčeva i 38 bivših ministara i drugih dužnosnika i gospodarstvenika. 

Ti privedeni su držani u hotelima najviše klase, s pet zvjezdica, među njima i princ milijarder Alvalid bin Talal, prenosi N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije