fbi potvrdio

Uhićena prijateljica Jeffreya Epsteina Ghislaine Maxwell

REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.07.2020.
u 19:03

Ghislaine Maxwell, dugogodišnja suradnica osramoćenog menadžera hedge fondova Jeffreya Epsteina, uhićena je i optužena za poticanje maloljetnica da se bave seksom.

Maxwell je uhićena jutros u New Hampshireu, rekla je glasnogovornica FBI-a Adrienne Senatore. Tužitelji su zakazali podnevnu konferenciju za novinare u New Yorku, javio je Bloomberg.

Optužnica protiv Maxwell, koja se sastoji od šest točki, uslijedila je gotovo godinu dana nakon što su Epsteina uhitili agenti FBI-a 6. srpnja 2019. nakon što je njegov privatni avion sletio na zračnu luku u New Jerseyju. Epstein je navodno izvršio samoubojstvo u zatvoru u kolovozu prošle godine.

Maxwell, kćerka pokojnog britanskog izdavača Roberta Maxwella, bila je godinama bliska s Epsteinom. Dugo je negirala da je bila uključena u Epsteinove kriminalne radnje.

Maxwell je optužen da je surađivala s Epsteinom od 1994. do najkasnije 1997. godine kako bi privukli maloljetne djevojčice da bi ih on seksualno zlostavljao, navodi se u optužnici.

Žrtve su bile maloljetne djevojčice, od kojih su neke imale samo 14 godina, kada ih je Maxwell navodno odabrala i "vrbovala" za seksualno zlostavljanje od Epsteina, tako što bi ih namamila u različite kuće u njegovom posjedstvu, uključujući one na Manhattanu i u Palm Beachu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?