Napad na Pariz

U videoigri iz 2011. godine 'prorekli' masakr

igrca
Foto: VL FOTO
1/2
24.11.2015.
u 09:46

EA Games objavio je videoigru u kojoj se krvavi teroristički napad na Pariz događa upravo 13. studenoga. Glavni junak je operativac jedne od ruskih specijalnih službi.

Francuska policija i u ponedjeljak je diljem zemlje provodila protuterorističke akcije. U Toulonu je tijekom policijske racije ubijen carinik, a dvojica su ranjena.

Naoružani sumnjivac, navodni trgovac oružjem, pokušao je pobjeći otvorivši vatru na policiju. Uhitili su ga, no još nema potvrde da je ova racija povezana s nedavnim terorističkim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 129 a ranjeno 352 ljudi. I dok cijela Europa intenzivno traga za Salahom Abdeslamom, čovjekom koji je sudjelovao u pariškome masakru, zastrašujuća je videoigra iz 2011. u kojoj se teroristički napad na Pariz odvija baš 13. studenog. 

Treći dio igre pod nazivom Battlefield lansirao je EA Games, a u njemu je glavni junak operativac jedne od ruskih specijalnih službi. Njegov je zadatak spriječiti eksploziju bombe u glavnom gradu Francuske koju je postavila međunarodna teroristička grupa. Tog 13. studenog sprečavanje terorističkog napada ne polazi za rukom, te gine velik broj ljudi. Igru u čijim scenama traju žestoke borbe s terorizmom proizvela je švedska kompanija DICE, a prve godine u cijelom je svijetu prodano oko 15 milijuna njezinih primjeraka.

U Belgiji je i nadalje na snazi najviša razina uzbune zbog mogućih terorističkih napada. Belgijska policija intenzivirala je protuterorističke akcije, a od nedjelje navečer uhitili su 21 sumnjivca. Kod njih nisu pronašli ni eksploziv niti oružje, no zaplijenili su 26.000 eura.

Rusija i dalje intenzivno radi na uništavanju ISIL-ovaca. U posljednja dva dana uništili su 472 terorističke mete u Siriji. Uz njihovu potporu sirijske vladine snage jučer su uspjele zauzeti naselja Mahn i Havarin blizu Palmire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?