potraga

U tijeku je akcija spašavanja: Poljak se izgubio na Biokovu

HGSS
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.07.2016.
u 17:39

U tijeku je akcija spašavanja i pronaženja poljskog državljanina na Biokovu. Poljak se izgubio poviše Velikog Brda na predjelu Krjava, na obroncima planine Biokovo

Poljak se izgubio poviše Velikog Brda na predjelu Krjava, na obroncima planine Biokovo. HGSS je zaprimio poziv u pomoć i trenutno su na terenu.

 - Negdje oko 13,30 sati HGSS zaprimila je poziv za spašavanjem jednog stranog turista Poljaka koji se izgubio na predjelu Krjava iznad Velikog Brda na samim obroncima planine Biokovo. Poljak je shvativši da se izgubio odlučio pozvati Centar 112 i zatražiti pomoć. Na sigurnome je, kontaktira sa spasiocima, nije ozlijeđen, sluša naše upute i vjerujem da ćemo brzo doći do njega - rekao je Tonči Lalić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Makarska.

Nažalost, svake turističke sezone, privučeni ljepotama Bikova, mnogobrojni turisti se odvaže krenuti u planinarenje ni sami svjesni koje opasnosti krije ova planina. Kako doznaju 24sata.hr od Lalića, Poljak nije jedini koji je danas uputio poziv u pomoć. Radi se o još jednoj grupi izletnika iz Hrvatske koji su se izgubili u planini skrenuvši sa markiranog puta. I oni su zatražili pomoć HGSS-a koji im pružaju pomoć.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?