Uplovio u luku

U Split stigao američki nosač aviona s 4922 članova posade

nosač aviona
05.12.2015.
u 12:55

Brod USS Harry S. Truman, na nuklearni pogon, je dugačak 333 metra, širok 76 metara, a visok 74 metra. Može nositi 85 aviona. Jedan je od najvećih na svijetu

Američki nosač zrakoplova na nuklearni pogon, USS Harry S. Truman stigao je pred splitsku luku gdje će biti usidren do 9. prosinca. Riječ je jednom od najvećih nosača zrakoplova na svijetu. Veličine je tri nogometna igrališta, preciznije, dugačak je 333 metra, širok 76, gaz mu je 12 metara, a nosivost do 85 aviona i 20-ak helikoptera.

USS Truman posjetio je Hrvatsku kako bi se potvrdili bliski odnosi Republike Hrvatske i SAD-a te zajednička suradnja na uspostavljanju i održavanju sigurnosti i prosperiteta u regiji.

Impozantno plovilo je u sastavu američke 6. flote sa sjedištem u Napulju u Italiji. Sa saveznicima i partnerima sudjeluje u nizu združenih i pomorskih operacija u cilju stvaranja sigurnosti i stabilnosti u Europi i Africi. Posada broji 4922 člana, od kojih je 487 časnika, a njihov zapovjednik je Ryan Scholl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije