opći izbori

U Pakistanu na izborima 105,95 milijuna glasača i 3.459 kandidata

25.07.2018.
u 17:28

Pakistanci danas glasuju na jednodnevnim općim izborima na kojima će izabrati članove Narodne skupštine, donjeg doma pakistanskog parlamenta, i četiri pokrajinske skupštine. 

Birači su izašli na glasačka mjesta u srijedu ujutru kako bi sudjelovali u procesu izbora nove vlade tijekom narednih pet godina, u nadi da će im donijeti ekonomski napredak i stabilnost u zemlji.

Glasovanje je počelo u osam sati ujutru po lokalnom vremenu i nastavit će se bez prekida do 18 sati navečer.

Izborno povjerenstvo Pakistana (ECP) finaliziralo je 3.459 kandidata koji se natječu za 772 mjesta u Narodnoj skupštini, i 8.396 za 577 mjesta u četiri pokrajinske skupštine, među kojima su Khyber Pakhtunkhwa, Punjab, Balochistan i Sindh, prenosi Xinhua.

ECP je priopćio da će 105,95 milijuna Pakistanaca, među kojima 59,22 milijuna muškaraca i 46,73 milijuna žena, imaju pravo glasovati tijekom izbora.

Kako bi vlasti održale red i mir tijekom izbornog procesa, ukupno 820.000 pripadnika snaga sigurnosti razmješteno je širom zemlje, od kojih su 371.000 pripadnici pakistanske vojske a 450.000 ih je iz civilnih agencija za provođenje zakona.

I pored takvih mjera sigurnosti, najmanje 20 osoba ubijeno je u bombaškom napadu koji se jutros dogodio u sjeverozapadnom gradu Quetti u Pakistanu, na dan izbora.

Eksplozija se dogodila u blizini biračkog mjesta, kazao je svjedok za Reuters u Quetti, sjedištu provincije Baluchistan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?