U ovoj europskoj zemlji raste netrpeljivost prema kršćanima: “Nema općeg objašnjenja za porast…”

19.05.2024.
u 12:22

Broj kaznenih djela označenih kao "antikršćanska" u porastu je, rekla je njemačka vlada odgovarajući na pitanja Petra Bystrona, političara krajnje desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD). 

Vladine brojke, objavljene nakon što je Bystron podnio pisana pitanja Odboru za vanjske poslove Bundestaga, pokazala je da je diljem zemlje u policijsku statistiku o politički motiviranom kriminalu u 2022. godini uključeno 135 antikršćanskih kaznenih djela.

Prema preliminarnim podacima, 2023. godine zabilježeno je 277 takvih slučajeva, uključujući 55 incidenata koji su uključivali materijalnu štetu.

“Nema općeg objašnjenja za porast”, rekao je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova za dpa.

Porast broja takvih slučajeva mogao bi se djelomično objasniti višestrukim dijeljenjem ili objavljivanjem sadržaja s kaznenim karakterom na internetu.

S takvim su objavama upoznati u Središnjem centru za prijavu kaznenog sadržaja na internetu Savezne kriminalističke policije.

Drugo objašnjenje je „napeta politička situacija u svijetu, posebno u kontekstu bliskoistočnog sukoba kao rezultat napada terorističke organizacije Hamas na državu Izrael“, govori izvor iz Ministarstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije