KORONAVIRUS

U Njemačkoj udvostručen broj hospitaliziranih pacijenata sa COVID-19

koronavirus
Reuters/Pixsell
16.10.2020.
u 08:43

Njemački savez bolnica (DKG) objavio je da se broj osoba hospitaliziranih sa COVID-19 u zemlji udvostručio u proteklih sedam dana.

Gerald Gass, predsjednik DKG-a kazao je kako je prvi val pokazao da je potrebno oko 14 dana da se porast broja zaraženih osjeti u bolnicama. Dodao je da će broj pacijenata koji su na intenzivnoj njezi, prema sadašnjim stopama, vjerojatno preći 2.000 do studenoga.

Dobro financirani njemački zdravstveni sustav pomogao je zemlji da zadrži stopu smrtnosti od COVID-19 znatno ispod razine u ostalim velikim europskim zemljama, prenosi AP.

Tijekom prvog vala epidemije koronavirusa u proljeće, Njemačka je primila na desetine pacijenata iz Francuske, Italije, Španjolske i Nizozemske, jer su njihove bolnice bile pred kolapsom u nastojanju da hospitaliziraju teško bolesne pacijente.

Bavarski guverner Markus Soeder kaže da je njegova država dobila zahtjev za liječenje pacijenata iz susjedne Češke, gdje je posljednjih dana broj slučajeva znatno povećan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?